El petit obrador d‘El Rosal va ser fundat l’any 1920 per Josep Serra a Tàrrega. Aviat va aconseguir que les seves galetes obtinguessin una gran popularitat gràcies a la seva fórmula, guardada gelosament, el seu procés i els seus ingredients de qualitat.

- Lluís Serra, fill del fundador, continua la tasca fins que es jubila l’any 2001.

És quan decideix trucar a les portes de l’Associació Alba i els proposa continuar amb el negoci. L’entitat inicia un procés d’aprenentatge per a conèixer el procés d’elaboració artesà fent servir la mateixa fórmula centenària i rellança la marca i el producte des d‘un nou obrador amb valor social.

- El Rosal és un espai de treball inclusiu on es dóna ocupació a persones amb dificultat i risc d’exclusió. La diversitat ens enriqueix i ens dóna una capacitat d’innovació original i diferent.

Formem part del projecte social de l’Associació Alba, entitat que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapcaitat i malaltia mental de l’Urgell i la Segarra oferint serveis i atenció integral en tots els àmbits de la seva vida, des d’una escola d’atenció especial, passant per serveis d’habitatge, centres ocupacionals, activitats de lleure i esport, formació laboral i inserció, etc.

- El 2010 es renova completament la marca de El Rosal, la imatge, el packaging i es potencia la comercialització.

- El 2013, gràcies a un projecte de micromecenatge a través de la plataforma de Verkami i l'emissió de títols participatius, recullim els diners necessaris per a realitzar el trasllat i ampliació de l'obrador a un nou espai. Iniciem d'aquesta manera un pla de creixement de l'obrador a nivell comercial i de producció que ha de finalitzar el 2018.